הזמנה מהירה

קפה קר לא מה שחשבתם

עכשיו, דמיינו את תערובת הקפה האהובה עליכם, בהכנה ביתית שתחזיק מעמד שבועות. כל זה בזכות החליטה קרה.

אין להתבלבל בין קפה בחליטה קרה, או חליטה בלחץ נמוך (או קר), לבין קפה קר או אייסקפה. לא מדובר בהוספה פשוטה של קרח לקפה.

קפה בחליטה קרה נעשה בצורה אחרת לגמרי. לצורך ההכנה תשתמשו במים קרים מסוננים, קפה טחון גס, ובישול אטי. אך אל דאגה, התהליך פשוט ביותר !

חברות מסוימות מייצרות ציוד ייעודי – תעשייתי או ביתי, הנדרש לחליטה קרה. אך אנו נדריך אתכם בתהליך הפשוט של הכנה ביתית ללא שימוש בציוד מיוחד.

הדרך הקלה ביותר היא להשתמש במכונת החליטה הצרפתית הפשוטה שלכם ולעקוב אחר הצעדים הבאים:

טחנו את הפולים בצורה גסה והוסיפו את המים. אנו ממליצים על יחס של אחד לארבע. למשל ארבע כוסות של מים קרים מסוננים וכוס אחת של קפה טחון.

שפכו את התערובת למכונת החליטה.

השרו את הקפה כולו במים הקרים.

השאירו את מנגנון המסננים מחוץ למיכל, והכניסו אותו סגור למקרר למשך 14 שעות.

לבסוף, חלטו את הקפה כרגיל באמצעות מנגון המסננים.

רוצים להכין את החליטה באמצעים פשוטים עוד יותר ?

היופי שבחליטה הקרה הוא שלא נדרש שום ציוד מתוחכם, רק קצת סבלנות- ניתן לבצע את החליטה הקרה גם באמצעות אביזרים ביתיים: צנצנת פשוטה ומסנן כלשהוא. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם בחליטה:

טחנו גס. שימוש בטוחן גס יקל על תהליך הסינון, וטעם הקפה יהיה פחות מריר !

ערבבו את הפולים הטחונים במים כדי לוודא שהם מושרים לגמרי במים. כסו את הצנצנת, דחפו אותה למקרר ותשכחו ממנה ל12 עד 14 שעות.

מה שנותר הוא לסנן את הקפה. תוכלו לסנן בעזרת חולצות ישנות, מסננות פשוטות לפסטה או קמח, פילטרים לקפה מנייר או מבד, שקיות להכנת גבינה ואפילו גרביונים.

חשוב מאוד ! אל תמהרו לעבור לשלב הסינון. אם תסננו מוקדם מידי החליטה תאבד חלק מהטעם.

הסינון המנצח

השימוש הטוב ביותר בשיטה הביתית לדעתנו הוא להכין מעין “שקית תה” לקפה בסינון כפול, לפני שנכניס את הצנצנת לבילוי ארוך במקרר. נקשור את הפולים הטחונים בתוך מסנן נייר, לאחר מכן נכניס את המסנן הקשור לתוך שקית מסננת (בה משתמשים בדרך כלל להכין חלב שקדים). את השקית נשליך לצנצנת, ממש כמו שטובלים את שקית התה במים החמים. החליטה המתקבלת תהיה נקייה ובהירה מאוד.

קפאין- יותר או פחות ?

הדעות ברשת חלוקות בנוגע לכמות הקפאין בחליטה הקרה ביחס לקפה המבושל בדרך המסורתית. צריך לזכור שהקפאין מסיס במים ובסופו של דבר כל הקפאין יצא מהקפה בהליך הממושך של חליטה קרה. אם כן, כמות הקפאין תהיה תלויה ביחס שבין המים לקפה במשקה. בגלל שבחליטה הקרה אנו משתמשים ביותר קפה מאשר בשיטות אחרות, בחליטה קרה נקבל יותר קפאין במשקה. לכן החליטה הקרה משמשת להכנת סוגים שונים של גלידות או משקאות מעורבבים שבסיסם קפה.

היתרונות

רמת חומציות נמוכה, הגורמת לקפה בחליטה קרה להרגיש מתוק יותר באופן טבעי. אין להתבלבל בין רמת החומציות הנמוכה לסיומת הטעם החמצמצה של הקפה.

שימוש במים קרים בניגוד לחמים הופך את תהליך מיצוי הקפה לבררני יותר- טעמי הקפה מרוכזים והמרירות נמוכה יותר.

זו הסיבה שרמת החומציות נמוכה- חליטה חמה מבשלת את הקפה וגורמת לשינוי במבנה הכימי.

במידה ותשמרו על מיכל הקפה שלכם סגור, הטעם צפוי להישמר יציב לאורך תקופה בגלל שאנו לא מבצעים שינויי טמפרטורה כמו בבישול החם.

המשקה יכול להישמר בצורה טובה עד שבועיים במקרר !

למרות שתצטכרו להשתמש ביותר קפה, תגלו בסופו של דבר שאף גרגיר לא מבוזבז.

החליטה הקרה מרכזת את הטעם, ומפיקה משקה שמדגיש את הטעמים של תערובות הקפה בהן תשתמשו.

שיתוף הפוסט

סל קניות

0

אין מוצרים בסל הקניות.

Hit Enter to search or Esc key to close

תפריט

לקוחות AVA יכולים לשמור את הסל שלהם ולהזמין אותו בלחיצת כפתור

לקוחות קיימים?
לחצו כאן להתחברות

דילוג לתוכן