הפלנג’ר הינו מכשיר להכנת קפה שאינו דורש חיבור לחשמל או למקור חום, כאשר המשקה דומה מאוד בטעמו לאמריקנו אבל עשיר יותר בטעמים.
אופן ההכנה פשוט ביותר ואין צורך להיות מומחה גדול בהכנת קפה ולקבל משקה ארומתי ועשיר. תהליך ההכנה גם קצר ואינו דורש הכנות מרובות. מתאים לאוהבי הקפה האיכותי והארומטי. שנתחיל?
What You’ll Need
- פלנג’ר
- מים רותחים
- כף עץ
- קפה טחון גס
- נרתיח מים בקומקום ביתי
נטחן את פולי הקפה שלנו במטחנת קפה בדרגה הגסה ביותר שניתן על מנת שנקבל משקה חלק ונעים ללא גרגרים.
נעביר את הקפה הטחון לתוך כוס הזכוכית של הפלנג’ר ונמזוג מעט מים חמים.
נערבב היטב את הקפה הטחון בעזרת כף עץ וכך נמצה את חליטת הקפה עם המים החמים.
אחרי שערבבנו היטב נוסיף את יתרת המים הרותחים לכד הזכוכית ונסגור את המכסה.
כעת נוריד ונדחוף (press) בזהירות ולאט ככל שניתן את המסננת בעזרת המוט העליון.
ועכשיו…. כשכל גרגרי הקפה הטחון שקעו מטה אפשר להנות ממשקה קפה עשיר ארומטי ואיכותי … i love coffee